Minimetsä syntyy sammalista ja kivistä

miniatyyrimetsä sammalista ja kivistä

Teki mieli leikkiä ja loihtia minimetsiä sammalista ja kivistä. Se sitten riistäytyi vähän käsistä.

Kerään usein syksyisin sammalia ja käytän niitä joulukukkien ja kynttilöiden somistamiseen. Nyt innostuin leikkimään ja tekemään sammalista, jäkälästä ja rantakivistä miniatyyrimetsiä lasipurkkiin ja lasikuvun alle.

Sammalta ja jäkälää olin kerännyt viime viikonloppuna mökkipihaltamme, rantakivet löytyivät omalta kaupunkipihaltamme. Asetelma tuntui kaipaavan jotakin värikästä, joka sitten löytyi pihapuusta pihlajanmarjojen muodossa.

Asetelma sopi hyvin pienelle antiikkilautaselle. Kokoaminen hoitui muutamassa minuutissa: hieman korkeutta sammaleella ja jäkälällä, eteen kauniita rantakiviä ja vielä pihlajanmarjat väriä tuomaan. Koko komeuden päälle vielä lasikupu, jotta kokonaisuus säilyy vehreänä ja hyvänä pitkään.

Siitäpä tuli todella söpö, vaikka itse sanonkin. 🙂

sammametsän lasikuvan alla

sammalmetsä lautasella

Ja eihän se sitten tähän jäänyt, kun tämän kokoamiseen meni niin vähän aikaa. Haasteita lisää ja iso lasipurkki esiin!

Laitoin suuren lasipurkin pohjalle kerroksittain hiekkaa, kaktusmultaa ja valkoista koristesoraa. Hieman tuli liian korkea tuosta pohjakerroksesta, olisi pitänyt jättää se vähän pienemmäksi. Mutta sinne mahtuivat rantakivet ja pieni kaistale sammalta, kruununa ”puolukkapuu” ja pari pihlajanmarjaa.

Lasipurkin kantta ei muuten kannata sulkea tiiviisti, muutoin kosteus purkissa nousee liian suureksi ja lasiin huurustuu. Samoin tuon lasikuvun alle voi laittaa vaikka takareunaan näkymättömiin esimerkiksi tulitilkun, joka nostaa kupua hieman ja päästää näin liian kosteuden kuvun alta pois.

Olipa näitä hauska tehdä! Ja niin helppoa, että ei tainnut jäädä viimeiseksi kerraksi. Metsän ”sisustustahan” voi muuttaa ja tätä ideaa jalostaa vaikka kuinka. Olisihan se ihana saada tänne purkkiin vaikka pieni puro…

minimetsä isossa lasipurkissa

minimetsäpurkissa

miniatyyrimetsä isossa lasipurkissa

2 kommenttia artikkeliin ”Minimetsä syntyy sammalista ja kivistä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s