Herkänkaunis kultaimarre

Kultaimarre viihtyy hajavalossa.

Kultaimarre on ohutlehtinen sanikkaiskasvi, joka herkänkauniista ulkonäöstään huolimatta on sitkeä ja helppohoitoinen huonekasvi.

Sain tämän kultaimarteen aivan pienenä taimena vajaa kaksi vuotta sitten. Se oli niin pieni, että ajattelin tukahduttavani sen kastelemalla. Silloin oli vielä talvi, pimeää ja kuivaa, joten en uskonut sen kauan meillä selviävän.

Toisin kävi, kultaimarre on sitkeästi kasvanut ja tuntuu jopa viihtyvän meillä. Sen ohuet lehdet ovat kivasti aaltoilevat. Nuorena kultaimarteen lehdet ovat vaaleanvihreät, kuten tässä, mutta tummuvat mitä enemmän kasville tulee ikää.

Kultaimarre pitää hajavalosta ja säännöllisestä kastelusta, sen mullan ei saa antaa kuivua. Minulla se on ollut punasaviruukussa, jossa multa on kyllä päässyt ajoittain aika kuivaksikin. Silloin huomaan kasvin lehdistä, että nyt on kastelun paikka.

Kaunislehtinen kultaimarre tarvitsee kesäaikaan mietoa lannoitusta, ja varsinkin talvella sitä on hyvä suihkutella. Sen lehdet ovat niin hennot, että suihkuttelu on hyvä tehdä perinteisen sumutinpullon avulla.

Kultaimarre voi kuulemma kasvaa peräti 60 senttiä leveäksi ja jopa metrin korkuiseksi. Kovin nopeasti ei ainakaan tämän yksilön kasvu ole tapahtunut, joten se saa vielä pitkään viihtyä seinäamppelissa. 🙂

kultaimarre

Kultaimarteen aaltoileva lehti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s