Poutapilvi – selviytyjä

poutapilvi

Tämä ihastuttava poutapilvi koki kovia alkukesästä, kun pihallamme riehuneet teinit rikkoivat sen ruukun. Niin vain se selvisi rytäkästä – ja kukkii edelleen!

Olimme alkukesästä mökillä, kun viikonloppureissulta palattuamme näimme etupihallamme olleen kukkaruukun heitettynä maahan ja rikkoutuneena. Nuorisojoukko oli ”huvitellut” edellisenä yönä ja tehnyt samankaltaisia ja hieman vakavampiakin tuhotöitä lähikaduilla.

Olin istuttanut juuri hankkimani poutapilven sekä riippapelargonin isoon saviruukkuun. Kuvasta näkyy, miten poutapilveä tuskin havaitsee tuolta multakasan ja riippapelargonin oksien alta.

rikottu kukkaistutus

Kun tuota multakasaa alkoi selvitellä, kävi ilmi, että itse asiasa tuo riippapelargoni oli kärsinyt rytäkässä pahiten. Siitä oli jäänyt vain yksi oksa ehjäksi. Poutapilvi oli oikeastaan ihmeen ehjä ja kokonainen, vaikka sen versot ovat hauraat ja katkeavat helposti.

Istutin kasvit saman tien uudestaan. Sinnikkäästi ne toipuivat kolauksesta, tosin ei tuosta riippapelargonista ehtinyt juurikaan yhtä rehevää ja monioksaista kesän aikana tulla.

Mutta poutapilvi selvisi hyvin. Se on kukkinut koko kesän, ja jatkaa edelleen upeana.

poutapilven kukat

Poutapilvi (Euphorbia hypericifolia) eli harsotyräkki on yllättäen joulutähden sukua. Siitä kasvaa kesän aikana valkoinen pilvi, tuuhea ja mätästävä. Se voi olla korkeudeltaan noin 20-30 cm, minun poutapilveni korkeus on tuossa haarukassa.

Poutapilvi viihtyy auringossa tai hieman varjossa. Meillä poutapilvi on etupihalla, johon paistaa aurinko aamusta noin puoleen päivään, ja sitten taas iltapäivästä iltaan – ihanteellinen kasvupaikka siis.

Poutapilvi on helppohoitoinen, sillä sen kukkia ei tarvitse nyppiä tai hoitaa, lakastuneiden tilalle kasvaa huomaamatta uusia. Lannoitusta ja kastelua se kaipaa, mutta esimerkiksi tänä sateisena kesänä sille ei tarvinnut montaakaan kertaa antaa lisäkastelua sateiden välissä. Ei haittaa, vaikka poutapilvi välillä kuivahtaa, eli viikonkin mökkireissusta sen pitäisi selvitä hyvin.

Koska kasvi oli minulle ennalta ihan tuntematon, laitoin sen kaveriksi vain tuon riippapelargonin. Ensi kesänä aion kokeilla poutapilveä hieman isommassa ryhmässä muiden kesäkukkien kanssa. Aivan – poutapilven pitäisi talvehtia, ja sitä minäkin yritän saada aikaiseksi.  Vien sen talveksi viileään pelargonien kanssa, katsotaan kuinka käy!

poutapilvi loppukesästä

 

4 kommenttia artikkeliin ”Poutapilvi – selviytyjä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s