Kesä viipyilee vielä puutarhassa

ranskanlaventeli

Vaikka yöt ovat jo viileitä eikä päivälämpötilakaan kovin korkealle kipua, on pienessä kaupunkipihassa vielä vihreää. Muisto kesästä viipyilee vielä perennoissa ja kesäkukissa.

Muutamana aamuna lämpötila on ollut jo viiden asteen alapuolellakin, mutta silti pieni kaupunkipihamme pysyy ihmeen vihreänä. Jopa kukatkin jatkavat syyskukintaansa, kuten tämä meidän rantalaukkaneilikkamme. Se on koko kesän puskenut kukkaa, eikä ole pitänyt ollenkaan taukoa!

rantalaukkaneilikka

kaupunkipiha

Tarhajukkaviiniköynnöskin on upean vihreä, sekin jatkaa vielä kasvuaan ja tekee uusia lehtiä. Jos tämän viikon lämpötilat kipuavat sinne +15 asteen korville kuin tänne Etelä-Suomeen on luvattu, niin vehreyttä riittää vielä jonkin aikaa.

tarhajukkaviiniköynnös

Rauniokilkkakin on ihana vehreä ja kaunis ilman kukkiakin.

rauniokilkka

Mehitähdet viihtyvät rauniokilkan kaverina kivien lomassa.

mehitähti

Meillä on puutarhassamme paljon kiviä. Rantakivet täyttävät terassilaudoituksen ja koristekivikatteen väliin jäävän tilan. Kivien alla on juurimatto, joten sieltä ei puske rikkaruohoa läpi. Omenapuusta varisevat lehdetkin on helppo kerätä kivikatteiden päältä pois.

rantakivi puutarhassa

Kuunliljat aloittivat kukintansa oikeastaan vasta viikko sitten. Ne ovat etupihallamme paikassa, johon paistaa vain aamuaurinko. Olen jakanut näitä japaninkuunliljoja muutaman vuoden välein, nyt olisi taas ensi kesänä uuden jakamisen aika. Kukinta on tänä vuonna hieman vaisua, ehkä juuri tuon jakamistarpeen vuoksi, mutta kaunista silti.

kuunlilja kukkii

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s