Helsinki tarjoaa kukkia kaikille

Kukkakimppu

Helsingin kaupunki on jo vuosia ilahduttanut asukkaitaan kylvämällä Tuomarinkylän ja Haltialan pelloille herneitä ja kukkia kaikkien poimittavaksi. Tänä vuonna kukkaketo oli aiempaa hurmaavampi. Sen olivat monet huomanneet.

Tuomarinkylän pelloilla alkoivat kukat kukkia kolmisen viikkoa sitten. Paikalla oli heti useita poimijoita ja nopeasti tuntuivat pellot tyhjenevän. Kaupunginosan facebook-palstoilla on kerrottu pakettiautoilla paikalle saapuneista poimijoista, jotka ovat keränneet kukkia auton täyteen – ei ihan tarkoituksenmukaista toimintaa.

Helsingin kaupunki on ohjeistanut, että kukkia saa poimia vain rajoitetun määrän. Sama ohjeistus koskee Haltialan puolella olevia hernepeltoja. Sielläkin on nähty herneitä kerättävän isoihin säkkeihin. Herneitä on ollut asukkailla tapana syödä paikan päällä, ei kuljettaa pois.

Kaupunki järjesti kuuleman mukaan aikoinaan valvontaa pelloilla, mutta sekin on nykyisin lopetettu. Jää siis jokaisen poimijan omantunnon varaan, kuinka paljon kukkia tai herneitä sieltä mukanaan kantaa. On todella surullista, josta tätä kaupunkilaisille iloa tuottavaa asiaa käytetään kaupallisiin tarkoituksiin.

Kaupungin kukkapelloille oli tänä vuonna kylvetty ilahduttavan monia lajeja.

Kävin eilen kukkapellolla ensimmäistä kertaa, ja tyhjää tuntui ensikatsomalta olevan. Auringonkukat tosin vasta aloittelevat kukintaa, joten niistä riittää onneksi iloa vielä pitkään. Sen sijaan ruiskukat, unikot, hunajakukat ja kesämalvikit olivat jo harvassa. Kun oikein etsin, sain kuitenkin näin kauniin kimpun kasaan. Ihan omaan käyttöön olohuoneen pöydälle. 🙂

Kesäkukkakimppu

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s