Ahvenanmaan lumoissa

Verikurjenpolvi Ahvenanmaalla

Olen vieläkin heinäkuisen Ahvenanmaan kesäretken lumoissa. Tässä vielä muutamia otoksia kauniista luonnosta – ja pari hyvää pistäytymisvinkkiä!

Heinäkuinen kesäreissu Ahvenanmaalla jäi mieleeni monella tapaa. Meri tuo saarten luonnolle oman ainutlaatuisen luonteensa. Vaikka saarten joka kolkkaan pääsee, on luonto silti kauniin koskematonta ja kahlitsematonta. Silmä lepää kukkaketojen, merenrantakallioiden ja mäntymaisemien keskellä.

Tässä muutamia kuvia matkan varrelta. Ja lopuksi vielä pari vinkkiä Maarianhaminan kaupungista!

valkokarhunköynnös

Valkokarhunköynnös kukki kauniisti Herröskataninin luonnonsuojelualueella. Upeasta alueesta kerroin jo aiemmassa postauksessani heinäkuussa, voit lukea sen tästä.

merenrantaheinä

Vanha aita Ahvenanmaalla

Vanha portti näytti niin viehättävältä, että olihan siitä napsaistava kuva. 🙂

vanha kiviaita

Tämä hurmaava vanha kiviaita reunusti Pyhän Birgittan kirkkoa Lemlandissa. Sen päällä kasvoi maksaruohoa ja muita kivikkokasveja.

Ja tässä ne lupaamani vinkit Maarianhaminasta, jota pidimme tukikohtanamme ja josta käsin teimme päiväretkiä.

Kaupungin sydämestä Nygatanilta löytyy ihastuttava kaupunkipuutarha Parken Tusensköna. Vuonna 1993 vanhan huvilan, Villa Juseliuksen puutarhaan perustettu pieni puutarha on kaikille avoin. Se on kaupunkilaisten olohuone, jossa voi viettää pieniä juhlia tai ihan vain istua ja hengähtää kauniiden kukkien keskellä. Ja ovat turistitkin sinne tervetulleita. Nämä kauniit tähtiputket ja peikonkakkarat kasvoivat Parken Tusenskönassa. Aivan ihastuttava keidas, piipahtakaa ihmeessä!

tähtiputki

peikonkakkara

Ja se toinen vinkki: ihana väriläiskä saman Nygatanin varrella, Torggatanin kulmassa on kukkakauppa City Blommor, ja ainakin heinäkuussa se levittäytyi kadulle asti. Ihana näky!

kukkakauppa

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s