Vanhan pihapenkin uusi ilme

Vanha pihapenkki uudistui.

Kesämökillämme on paljon vanhoja kalusteita, joita olen vuosien aika entisöinyt uuteen kuosiin. Nyt oli vanhan pihapenkin vuoro saada uusi maalipinta.

Kesämökkitontillamme oli aiemmin vanha talo, jonka appivanhemmat ostivat 70-luvulla irtaimistoineen kaikkineen. Siellä on siis ollut paljon vanhoja kalusteita, joista osan säilytimme viimevuotisen uuden mökin rakennusprojektin alta – vanha mökki siis purettiin viime vuonna.

Vanhan penkin maalipinta lohkeilee.

Tämä penkki on ollut ulkopenkkinä ties kuinka monen vuosikymmenen ajan. Sen maalipinta – anopin silloin 70-luvulla maalaama – oli pahasti lohkeillut ja penkin jalatkin vähän jo natisivat liitoksistaan. Silti se tuntui kuuluvan mökin kalustoon ja haluttiin säilyttää. Se on sopivan kapea ja pienikokoinen – ja varsin monikäyttöinen penkkinä tai pienenä pöytänäkin terassillamme.

Vanhasta penkistä poistettiin ensin maalipinta.

Rapsutin ensin lohkeilevaa maalipintaa lastan avulla pois. Sitten levitin kunnon kerroksen maalinpoistoainetta ja annoin sen vaikuttaa tunnin. Paljon ei maalia irronnut, joten uusi kerros ja odottelu. Vielä jäi reilusti vihreää maalia penkin pintaan.

No, kaikkea en tulisi millään saamaan pois, joten päätin vain hioa lopuksi hiekkapaperilla pois kaiken sen mikä lähtee. Onhan kyseessä vanha penkki, jonka jatkokäyttökin tulee olemaan ulkona. Tukipuuhun lyötiin pari naulaa ja penkki saatiin hyvin tukevaksi.

Valitsin penkkiin uuden maalisävyn, tummanruskean. Mökkimme väri on Tikkurilan värikartan Piki, eli todella tummanruskea. Penkin sävy on nyt aavistuksen sitä ruskeampi.

Vanhan penkin uusi maalipinta.

Ja tällainen siitä tuli. Vaikka kaikkea vanhaa maalia en saanutkaa pois, peittää uusi väri hyvin alle jääneet laikut. Ja toisaalta – saavat ne siellä muistuttaakin penkin aiemmasta elämästä. Kaiken ei aina tarvitse olla viivasuoraa tai sametinsileää. 🙂

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s