Alppiruusupuisto on kauneimmillaan

Haagan Alppiruusupuiston kukkaloisto on nyt kauneimmillaan.

Haagan Alppiruusupuiston kukkaloisto on nyt kauneimmillaan. Komeat alppiruusut kukkivat vielä ja ihanat atsaleat aloittelevat kukintaa.

Vaikka taivas näytti viime torstaina tummanpuhuvalta ja vettä satoi välillä oikein kaatamalla, sattui meille sopiva sateeton rako, kun vierailin äitini ja tyttäreni kanssa Helsingin Haagassa sijaitsevassa Alppiruusupuistossa.

Alppiruusupuisto

Vuonna 1975 perustettu Alppiruusupuisto on Suomessa ainutlaatuinen. Se on osa puuvartisten koristekasvien kasvinjalostustyötä. Alueelle istutettiin aikoinaan 3000 alppiruusuristeymää. Tavoitteena oli luoda Suomen oloihin soveltuva monipuolinen lajikkeisto.

Keltaiset alppiruusut kukkivat.

Juhannuksen alla keltaiset ja oranssit alppiruusut kukkivat vielä kauniisti. Pienemmät atsaleat aloittelevat kukintaa, joten nähtävää riittää varmaan vielä muutamaksi viikoksi.

Punaisena hehkuva alppiruusu.

Puiston värikylläisyys on häkellyttävä. Jos puistoon saapuu Kanukalliontien puolelta, pääsee ensiksi nauttimaan upeista valkoisista, liiloista ja punaisista kukista.

Upeat kasvustot kohoavat männyn runkojen välissä korkeuksiinsa, useimmat usean metrin korkeuteen.

Alppiruusupuiston kukat kohoavat korkeuksiin.

Voimalinjojen toisella puolen alppiruusujen väri vaihtuu keltaiseen ja oranssiin. Tällä puolen kukkivat myös upeat atsaleat.

Nupullaan oleva atsalea.

Puistossa voi liikkua esteettömästi. Hienosti rakennetut tukevat puiset kulkureitit johdattavat kävijän läpi puiston. Siellä täällä on myös korkeammalle rakennettuja näköalatasanteita, joista kukkaloistoa voi ihailla esteettömästi.

Esteetön Alppiruusupuisto.

Alppiruusupuiston ehdottomasti käymisen arvoinen!  Tällaista kukkaloistoa harvemmin pääsee Suomessa näkemään. Suosittelen!

Atsalea kukkii.

Haagan Alppiruusupuisto, Kanukalliontie, Helsinki.

 

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Alppiruusupuisto on kauneimmillaan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s