Kissankäpälä kukkii

Kissankäpälä on kuivien kankaiden kasvi.

Alkukesällä mökkipihallamme kukkiva kissankäpälä on vaatimaton, herkänkaunis kasvi.

Kissankäpälä (ahokissankäpälä) on kuivien paikkojen kasvi, monivuotinen ruoho. Se menestyy paikalla, joka kuivuu säännöllisesti. Meidän mökkipihallamme on kalliota, jonka vieressä kissankäpälä on viihtynyt jo vuosikymmeniä. Kun sen kasvupaikan vierestä kaadettiin muutama vuosi sitten iso kuusi, on kissankäpälän kasvupaikka muuttunut entistä kuivemmaksi.

Kissankäpälä viihtyy hyvin muuttuneessa ympäristössä. Nyt sen kasvualusta todellakin kuivuu auringon päästessä porottamaan siihen oikeastaan koko päivän kuumimman ajan. Kasvi on selvästi levinnyt ja tänä kesänä nämä upeat kukat oikein pistivät silmään. Ennen niitä ei välttämättä juuri huomannut.

Kissankäpälän kukka on vaatimaton ja muistuttaa todellakin muodoltaan kissan käpälää.

Kissankäpälässä on vaatimattomat, huopakarvaiset lehdet. Kukinto on pitkän varren päässä. Tällä kertaa kissankäpälässämme näkyi vain punertavia emikukkia, hedekukat ovat valkoisia. Siementen lisäksi kasvi tekee maavarresta versoja, joista kehittyy sitten lehtiruusukkeita.

Kissankäpälä on silmälläpidettävä kasvi, joka on vähentynyt varsinkin Etelä-Suomessa. Siispä pidämme tästä kauniista kissankäpälästämme hyvää huolta!

Kissankäpälävaaka

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s