Leikkokukkia ja valmistautumista äitienpäivään

krysanteemi

Kylmä kevät tuntui eilen niin masentavalta, että oli ihan pakko suunnata puutarhamyymälään leikkokukkaostoksille. Ja kuten aina käy, tarttui mukaan muutakin.

Päädyin ostamaan klassisen harsokukan oksan ja sille pariksi kauniin malvanvärisen krysanteemin. Pieniin maljakoihin aseteltuina niistä sai soman aseteleman olohuoneen lipaston päälle. Yksinkertaista, mutta kaunista! Kylmä kevät jäi hetkessä taka-alalle.

harsokukka

Mutta eihän sieltä puutarhamyymälästä pääse pois ilman heräteostoksia.

Lähipuutarhamyymälässämme on mahtava valikoima erilaisia kesäkukkia, perennoja ja taimia, jotka selkeästi haluaisivat jo päästä puutarhaan. Leikkokukat valittuani päätin myös ihan vain kurkistaa kesäkukkapuolelle. Ehkä löytäisin sieltä jonkin kukan äidilleni tulevaksi äitienpäiväksi.

muurikello

Mikä ihana lajien kirjo olikaan vastassa! Se johdatti minut näiden ihanien muurikellojen luo. Valkoinen muurikello on upea ilmestys. Muurikello soveltuu hyvin sisäkukaksi, mutta se on itse asiassa monivuotinen perenna. Minulla se on usein ollut seinäamppelissa ulko-oven vieressä. Siinä se saa hajavaloa. Ei haittaa, vaikka muurikello kuivahtaisikin kastelujen välillä. Lakastuneita kukkia on vain hyvä muistaa nyppiä pois, niin muurikello ilahduttaa pitkään jatkuvalla kukinnalla.

Niin päätyi muurikello ostoskoriini – ja sen viereen aina ihana laventeli.

Nyt on sitten edessä se vaikein päätös: kumpi päätyy äidille ja kumpi jää minulle? Onneksi on vielä sunnuntaihin aikaa päättää. 🙂

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s